Maximalist Mid-Century Condominium

With almost no updates since the original apartment grade finishes from 1960, this condominium was in need of a major overhaul along with new furniture and decor.

While existing wall locations and the original periwinkle bathtub remained, everything else was updated during the remodel. After removing the asbestos popcorn ceiling, the concrete ceiling was revealed which told the story of the numbered concrete forms. Light oak floors and a custom protruding window trim contrast with the black cerused cabinets and doors as well as the wallpaper. The kitchen counter was extended into the small dining space to create more storage and workspace. All appliances were hidden with matching wood panels and a hidden european non-venting washer dryer combo was added to the only possible location: next to the kitchen sink.

Many furniture pieces were designed from scratch by our team and produced by local craftspeople. Fabric, wallpaper and the living room rug are from the Michelle Dirkse collection that is made in collaboration with local artists. Artists were also commissioned for the custom bedroom table lamps and art throughout. Light fixtures were sourced from vintage vendors. The remodel and decor result is an unexpected mix of finishes and fixtures in a functional space.

FEATURED IN

Design Milk

PHOTOS BY HARIS KENJAR